21 februarie 2012

"Spune-mi ce dinti ai ca sa iti spun cine esti"

Schimbarea dimensiunii sau formei dintilor poate imbunatati in mod sesizabil aspectul zambetului tau, dandu-i un aer mai tineresc. Conform unui studiu publicat de Frush si Fischer in 1995, forma si dimensiunea dintilor sunt in stransa relatie cu sexul, varsta si personalitatea unui individ (SAP factor-sex, age, personality). Aceasta teorie are si o aplicatie practica in sensul ca se poate interveni asupra dintilor pentru a schimba aspectul facial in directia dorita.


Dintii si sexul

Unul dintre factorii determinanti pentru un aspect exterior feminin sau masculin este dimensiunea si forma incisivului lateral.
La barbati acesta poate sa aiba aproape aceeasi dimensiune ca incisivul central si are unghiuri si muchii bine exprimate. Forma este in general rectangulara, cu V-ul interdentar foarte mic.


In schimb, dintii par mult mai feminini atunci cand au o forma rotunjita si un V interdentar mai mare.  


Asadar, medicul dentist poate crea iluzia unor dinti mai masculini prin accentuarea unghiurilor si muchiilor si mai feminini prin rotunjire lor.




Dintii si varsta

La tineri dintii frontali au dimensiuni verticale diferite, dintii frontali fiind mai lungi decat cei laterali, incisivul central fiind mai mare decat cel lateral. Marginea incizala este translucida, are un aspect mamelonat, V-urile interdentare sunt bine reprezentate iar culoarea este mai alba.


Odata cu inaintarea in varsta dintii sufera un proces natural de abrazie prin care se reduce dimensiunea dintilor frontali si zambetul isi pierde acea curbura armonioasa, devenind rectiliniu. De asemeenea, prin abrazia dintilor dispar V-urile interdentare si marginea incizala translucida. Culoarea dintilor se modifica si ea, atat datorita unor factori interni (uzura smaltului cu transparenta dentinei, care are o culoare mai galbuie) cat si unor factori externi (consum mai mare de alimente ce contin pigmenti exogeni, de tipul vinului rosu sau cafelei).


Asadar, orice medic dentist care cunoaste aceste informatii poate realiza o intinerire a zambetului tau prin mici artificii cosmetice.





Dintii si personalitatea

Dintii care reflecta o cantitate mai mare de lumina indica o persoana extrovertita, in comparatie cu cei intunecati, care indica o persoana introvertita.
Caninii cu unghiuri rotunjite indica o fire blanda, cei cu unghiuri ascutite- agresivitate.
Forma incisivilor centrali superiori este corelata cu personalitatea.

Forma ROTUNDA- indica o fire vesela, optimista, bonoma, gurmanda. Genul de om care se supara repede, dar ii si trece repede, in general un coleg foarte bun.


Forma PATRATA- indica o fire activa, inovatoare, dar totodata dificila si sarcastica. Este o persoana energica si foarte autoritara.


Forma TRIUNGHIULARA- indica o fire indrazneata, un temperament dominat de un spirit viu, original, cu inclinatii artistice. 




Data viitoare cand zambesti,
Incearca sa afli cine esti!







  
                    


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
;